SpaceX si Google se aliaza pentru a dezvolta reteaua Starlink

SpaceX, compania de explorare spatiala detinuta de Elon Musk, a anuntat de curand ca va face echipa cu cei de la Google pentru a furniza cel mai rapid si mai performant serviciu de Internet. Dar si servicii de Internet la distanta pentru clientii sai, firmele si organizatiile sale.

Conform termenilor din acord, statiile de la sol ale satelitilor Starlink vor fi integrate centrelor de date de la Google, pentru a se facilita accesul la Cloud si la Internet.

SpaceX este deci pe cale sa isi lanseze serviciul de Internet prin satelit, care permite o conexiune de inalt debit, de cea mai mare viteza fara sa treaca prin infrastructurile terestre. Combinand un debit inalt cu slaba latenta de la Starlink si cu infrastructurile si resursele de la Google, Google va oferi lumii intregi o conexiune foarte sigura si rapida, un lucru foarte asteptat de foarte multe firme sau organizatii.

Cei de la SpaceX au declarat ca sunt foarte mandri de faptul ca au reusit sa colaboreze cu cei de la Google pentru a furniza acest acces firmelor, organizatiilor din sectorul public si multor altor grupuri din lume.

Urs Holze, de la Google Cloud, a declarat printre altele acest parteneriat ar garanta organizatiilor care folosesc reteaua, un acces rapid, securizat la aplicatiile si serviciile de care au nevoie pentru a -si mentine echipele. SpaceX si Google prevad ca acest nou serviciu sau aceasta noua oferta va fi disponibila la sfarsitul celul de-al doilea semestru din 2021.

Firma lui Elon Musk asteapta astfel omologarea de la autoritati pentru serviciul de internet propus, de cel mai mare debit pentru firme si particulari prin intermediul retelei sale de peste 1500 de sateliti. Statiile satelitilor vor fi astfel integrate la centrele de date de la Google pentru a furniza cele mai bune servicii de Internet.

Vezi si:  Cele mai necesare accesorii pentru telefon

 

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns