15 Idei De Conținut Pentru Promovarea Online În Social Media

agentie marketing online

În zilele noastre, prezența în social media nu mai este opțională și ar trebui să facă parte din orice strategie de marketing online.

Nu este întotdeauna ușor să găsești o modalitate de a ieși în evidență în social media. Aici intră în scenă conținutul dvs. – acesta trebuie să fie creativ și interesant pentru cei care vă urmăresc. În acest articol, vom analiza ce trebuie să aveți în vedere atunci când creați o campanie de social media.

De asemenea, vă vom prezenta 15 idei diferite de conținut pentru a vă ajuta să vă dezvoltați prezența în social media.

Ce canal de social media ar trebui să alegeți?

Alegerea canalului de social media potrivit pentru afacerea dumneavoastră poate avea un impact uriaș asupra succesului dumneavoastră ulterior. Așadar, înainte de a alege canalul, asigurați-vă că știți ce platforme social media folosește publicul dvs. țintă. Multe canale sunt utilizate în principal de anumite categorii de public țintă și nu de altele.

De exemplu, dacă sunteți o companie care vinde haine pentru adolescenți, nu ar trebui să vă faceți publicitate pentru produsele dvs. pe o platformă unde sunt prezenți în principal adulții. (de exemplu, LinkedIn).

Prin urmare, este foarte important să alegeți platforma potrivită, deoarece acesta este aspectul cheie pentru o strategie de marketing în social media de succes.

Există o mulțime de platforme din care puteți alege, toate având un specific diferit atunci când vine vorba de conținut. Principalele platforme de social media folosite în România, după numărul de utilizatori sunt: Facebook, Youtube, TikTok, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Pinterest, Twitter.

Regula de aur pentru succes in social media: calitatea primează în fața cantității

După ce ați ales pe ce rețele sociale vă veți concentra, decizia privind crearea de conținut este următorul lucru cel mai important. Pentru că la final, conținutul va ajuta la crearea de conexiuni cu publicul dvs.

Deoarece zilnic se încarcă conținut nou în platforme, utilizatorii sunt copleșiți de lucrurile noi pe care să le citească, să le asculte și să le privească. În plus, durata de atenție a utilizatorilor este foarte scurtă. Prin urmare, trebuie să produceți conținut interesant și creativ, astfel încât să le atrageți (și să le mențineți) atenția.

Conținutul trebuie să fie atractiv pentru publicul dumneavoastră și să le arate ce reprezintă compania dumneavoastră. Postările care nu atrag atenția vor fi pur și simplu trecute cu vederea și ignorate. Coordonați-vă obiectivele de conținut și întrebați-vă de ce ar putea fi interesat grupul dvs. țintă.

În ceea ce privește frecvența postărilor, ar trebui să vă concentrați mai degrabă pe calitate decât pe cantitate. Un conținut bun, în general, necesită timp și ar trebui să fie bine gândit, deoarece vă reprezintă brandul.

Pentru a avea o imagine de ansamblu a conținutului dvs. și a planurilor viitoare de conținut, ar trebui să creați un document (de exemplu, un calendar de marketing) pentru a vedea ce ați făcut deja și ce idei aveți pentru lunile următoare.

Dacă încărcați un conținut bun, acesta va încuraja utilizatorii să interacționeze cu dumneavoastră și cu brandul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că fanii dvs. vor comenta, vor da like și vă vor distribui postările.

15 idei de conținut pentru social media

Vezi si:  Uita de problemele privind administrarea blocului

După cum am menționat deja, crearea de conținut nou și interesant poate fi o provocare zilnică, chiar și pentru cei cu multă expeiență din domeniul media.

Cu toate acestea, cu cât depuneți mai mult efort pentru a crea conținut unic și interesant, cu atât mai distractiv și mai interesant va fi feed-ul dvs. pentru urmăritori.

Dacă încărcați săptămânal același tip de postări, acest lucru poate duce la pierderea urmăritorilor și a potențialilor clienți.

Prin crearea de postări diferite, veți atinge, de asemenea, obiective diferite, cum ar fi creșterea reach-ului sau interacțiunea cu utilizatorii.

Un sfat de care să țineți cont pentru fiecare postare: fiți autentic

Înainte de a începe cu ideile de conținut, este important să rămâneți întotdeauna autentic. Followerilor le place când sunteți autentici și arătați cine sunteți prin conținutul postat. Așadar, fiți sincer și transparent cu conținutul dvs. Utilizatorii din zilele noastre pot recunoaște destul de rapid conținutul fals și observă când un brand sau o companie nu este sinceră.

Când spunem conținut fals ne referim de exemplu la o imagine a unui produs, care este editată atât de mult încât nu mai reprezintă produsul în viața reală și pare prea bună pentru a fi adevărată. Acest tip de conținut vă va face să vă pierdeți credibilitatea.

Arătați-le celor care vă urmăresc unde sunt fabricate produsele dvs., din ce sunt făcute sau unde are loc procesul de proiectare a produselor sau în cazul serviciilor, arătati-le cum actioneaza acestea în viața de zi cu zi pentru cei cărora le sunt destinate.

Erorile se pot întâmpla oricând in postări, iar prima dvs. reacție ar putea fi să le ștergeți. Cu toate acestea, cel mai bine este să le arătați utilizatorilor dvs. că și dvs. sunteți doar un om. Reacționați la postare și învățați din greșelile voastre.

Să aruncăm acum o privire asupra câtorva idei diferite de conținut cu ajutorul cărora vă puteți face feed-ul interesant și atrăgător pentru cei care vă urmăresc:

#1 Răspundeți la întrebările urmăritorilor dvs.

Poate că urmăritorii dvs. au întrebări despre produsele dvs. sau despre companie în general? Răspundeți la acestea prin intermediul postărilor de pe blog(daca dețineți unul), al videoclipurilor sau direct în comentarii. Prin „etichetarea” (sau menționarea) urmăritorilor dvs. direct în postările dvs., puteți, de asemenea, să le stimulați loialitatea și să-i încurajați și pe alții să vă scrie.

#2 Informații din spatele culise

Duceți-vă publicul în culisele companiei dumneavoastră și arătați-le ce se întâmplă. Aceasta poate fi o imagine cu oameni care lucrează la un proiect sau puteți crea un videoclip care să ofere un mic tur al biroului dvs. sau despre un eveniment notabil din activitatea de zi cu zi a companiei. Acest lucru poate ajuta la construirea unei relații cu publicul dvs. și poate da companiei dvs. o notă mai umană.

#3 Conținut generat de utilizatori

Cereți clienților dvs. să facă o fotografie a produsului dvs. sau să realizeze un videoclip cu acesta în acțiune. Repostați o recenzie a unui client sau creați-vă propriul creativ cu produsul și cu mărturia clientului. Din nou, asigurați-vă că îi etichetați (și că le mulțumiți).

#4 Concursurile

Concursurile lansate pe social media, în general, îi vor încuraja pe cei care vă urmăresc să se implice mai mult alaturi de brandul dvs. De foarte multe ori, condițiile prealabile pentru a participa la concurs sunt ca o imagine să fie partajată, să fie folosit un anumit hashtag sau pagina de social media a companiei trebuie să fie urmărită. Aceste acțiuni vor ajuta contul dvs. să obțină mai multă vizibilitate garantat.

Vezi si:  Serviciile de traduceri medicale - aspecte estentiale

#5 Faceți referire la alte profiluri de social media

Dacă distribuiți pagina de social media a unei alte companii, s-ar putea ca aceasta să vă întoarcă favoarea într-o zi. Acest tip de conținut vă oferă posibilitatea de a-i face pe fanii altor companii să fie interesați și de pagina dumneavoastră.

#6 Transmiteți ori de câte ori aveți ocazia evenimentele în direct (,,live-uri’’)

Multe rețele sociale oferă posibilitatea de a intra în direct(live) și de a interacționa cu cei care vă urmăresc. Puteți intra în direct în fiecare săptămână, într-o anumită zi, astfel încât aceștia să știe când veți fi live online.

#7 Puneti-le o întrebare celor care vă urmăresc

Faceți-i pe utilizatori să interacționeze cu dvs. punându-le o întrebare. Întrebați-i ce conținut le place sau ce ar dori să știe despre dvs. ca și companie. Cu Instagram, de exemplu, puteți crea un sondaj la care utilizatorii să răspundă.

#8 Cât mai mult conținut video

Studiile arată că videoclipurile au un impact cu 135% mai mare decât imaginile. Fie că este vorba de videoclipuri cu produse, videoclipuri „cum să…?”, videoclipuri de prezentare a unui produs sau un videoclip despre compania dvs., acestea pot avea un mare impact.

#9 Povești (Stories)

Funcția Stories este în prezent una dintre cele mai importante și populare funcții în rândul utilizatorilor de pe Instagram și Facebook. Acestea dispar în 24 de ore și, prin urmare, reprezintă un conținut de tip volatil. Utilizatorii au la dispoziție doar un anumit interval de timp pentru a le accesa. De asemenea, acestea apar între poveștile altor utilizatori. Poveștile pot fi postate organic, dar și prin intermediul reclamelor plătite.

#10 Informații prezentate exclusiv în formă grafică

În plus față de videoclipuri, informația prezentată în formă grafică a devenit o parte importantă a creării de conținut. Aceasta oferă perspective bune de viralizare, e foarte apreciată de urmăritorii dvs., mai ales în cadrul anumitor nișe(nișa medicala de exemplu) și poate include postere, colaje foto sau infografice.

#11 Prezentați-vă echipa

După cum am menționat deja, autenticitatea și personalitatea sunt foarte importante atunci când vine vorba de strategia de marketing în social media. Prezentați-vă echipa și arătați-le urmăritorilor dvs. cine lucrează în spatele scenei brandului sau companiei dvs.

Sfat: Sectiunea ,,Despre noi’’ a platformei sociale respective, este locul perfect pentru o parte din acest conținut.

#12 Folosiți-vă de orice eveniment  din nișa/domeniul dvs. de activitate

În calitate de expert în domeniul/nișa dumneavoastră de activitate, sunteți sau ar trebui să fiți la curent cu evenimentele care vor avea loc în viitorul apropiat. Anunțați-i pe cei care vă urmăresc unde vor avea loc, pe ce subiecte vor fi și dacă veți fi și dvs. acolo.

#13 Promovare online platită în social media

Anunțurile de promovare online platite sunt disponibile pe majoritatea rețelelor de social media și includ instrumente de analiză pentru a trage concluzii despre gradul de acoperire al acestora în ceea ce privește audiența și impresiile generate. În mod evident, veți dori să vă mențineți și o prezență organică, dar o reclamă plătită bună poate ajunge la un public care nu vă urmărește încă. Pe lângă faptul că îți va aduce fani/urmăritori suplimentari, reclamele pot duce, desigur, direct la vânzări importante de produse sau servicii oferite.

Vezi si:  Autorizatii Mediu: Documente Esentiale pentru Conformitatea cu Normele Ecologice

#14 Ultimele noutăți

Informați-vă urmăritorii cu privire la schimbările și actualizările recente din domeniul dvs. de activitate și pozitionați-vă ca lider de opinie/specialist. De asemenea, puteți oferi informații în exclusivitate despre viitoarele lansări de produse sau orice alte schimbări majore care au loc în cadrul companiei dvs.

#15 Anunțuri de angajare

Folosiți-vă de social media pentru a atrage noi angajați. O postare pe canalul dvs. de social media se va adresa cel mai probabil candidaților potriviți, deoarece aceștia sunt cei care (iubesc și) sunt deja interesați de dvs. și de compania dvs.

Sfat bonus: Folosiți #Hashtag-uri!

Hashtag-urile pot fi o parte foarte importantă a strategiei dumneavoastră pe social media. Folosiți ca si hashtag-uri cuvinte cheie care descriu cel mai bine imaginea sau videoclipul și puneți un „#” în fața acestora.

Există două strategii de bază pe care le puteți utiliza atunci când folosiți hashtag-uri:

  • Folosiți hashtag-uri populare (exemplu: #love #instafood #photooftheday).
  • Găsește cuvinte cheie care nu sunt foarte populare, dar care sunt folosite în mod activ de către publicul tău țintă.

Prima strategie este foarte utilă dacă obiectivul tău principal este să câștigați urmăritori. Cu toate acestea, dacă decideți să urmați a doua strategie, un număr mai mic de utilizatori vă vor găsi postările, dar grupul dvs. țintă le va găsi mai ușor, mai ales dacă este vorba de o piață de nișă.

Nu uitați, calitatea primează în fața cantității, așa că nu subestimați puterea unui hashtag „nepopular”. Este mai bine să ai 1.000 de urmăritori care sunt foarte interesați de conținutul dvs. și interacționează cu el decât 10.000 de urmăritori care nu sunt cu adevărat interesați de ceea ce postați.

Aveți grijă să nu folosiți prea multe hashtag-uri, deoarece nu doriți ca acestea să domine textul pe care îl scrieți. Dacă doriți să preveniți acest lucru, puteți posta hashtag-urile în secțiunea de comentarii. Acestea pot fi în continuare descoperite fără a reprezenta o distragere atât de mare a atenției.

Sfat: Dacă ați creat un hashtag care să vă reprezinte compania și nimeni nu știe încă cu adevărat că există, asigurați-vă că îl distribuiți în campaniile de promovare offline. Imprimați-l pe reclamele dvs. tipărite și prezentați-l la evenimentele importante pentru a se face cunoscut.

În concluzie, dacă intenționați să creati și să implementați  strategii de promovare online în social media, personalizate, asigurați-vă că luați în considerare Imagine Plus – agenție de marketing online, ce te sprijină în creșterea afacerii tale online.

Apelați-ne cât mai repede pe unul din numerele de telefon 0764.21.82.32 sau 0760.30.24.24, pentru a stabili o primă întâlnire, în care să ne cunoaștem, să înțelegem particularitățile afacerii pe care o dezvoltați și să aflăm ce obiective aveti!

GD Star Rating
loading...
15 Idei De Conținut Pentru Promovarea Online În Social Media, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns