Care sunt riscurile legate de utilizarea Dropbox sau de alte aplicatii de stocare in Cloud?

Atunci cand alegi sa folosesti programe gratuite sau fara licenta, mai ales la locul de munca, devii o adevarata amenintare pentru firma ta…

Se repeta destul de des lucrul asta, dar problema se mai intalneste inca destul de frecvent. Programele gratuite prezinta un risc destul de ridicat si reprezinta o poarte de intrare foarte facila pentru pirati.

De exemplu, trebuie sa trimiti foarte repede un e-mail dar nu poti pentru ca este prea voluminos. Solutia rapida si la indemana este sa copiezi o versiune gratuita de Dropbox pentru a reusi. Dar aceasta aplicatie gratuita, la fel ca si multe altele vin cu o un pret- siguranta.

Atentie. Programele gratuite de partajare de fisiere sunt foarte cunoscute pentru vulnerabilitatea lor si pentru scaparile atunci cand vine vorba despre securitate. In plus, departamentul tau de informatica daca nu va fi informat nu va putea administra si securiza asa cum trebuie reteaua ta.

Regula de aur- consulta departamentul de IT. Siguranta este un lucru foarte important pentru toata lumea…

Atenti deci la programele gratuite de partajare.

Daca folosesti Dropbox, OneDrive sau Google Drive, dare si alte aplicatii non corportive, ar fi bine sa citesti ceea ce urmeaza.

Din ce in ce mai folosite, aceste « instrumente » reprezinta un risc evident pentru furtul de date si de informatii personale deoarece acestea din urma de pot gasi oriunde si asta cu putin, chiar foarte putin control atunci cand vine vorba despre siguranta.

De exemplu, numai putin de 68 de milioane de conturi de Dropbox au fost piratate, din cauza unui incident de securitate aparut in 2012.

Concluzia ar fi ca trebuie sa folosesti doar programe aprobate sau sigure, in siguranta pentru firma. Vei castiga cu siguranta foarte mult pe termenscurt, dar si lung.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns