Ce este Bitcoin-ul?

Este o moneda virtuala care a aparut in anul 2009. In mod normal, banii vin de la stat, iar bitcoinul dintr-un program, creat de catre Satoshi Nakamoto. In anii 90 au inventat un program asemanator, totusi a aparut doar in 2009, pentru ca o persoana sa isi poate trimite valori catre o alta persoana. Bitcoinul poate beneficia de faptul ca este controlat de un program.
Exista 21 de milioane de bitcoinuri, din care 16,8 milioane au fost minate. Bitcoinurile sunt generate prin tranzactii, adica dupa o tranzactie, numele utilizatorului apare intr-un fisier, numit si bloc. Cand blocul ajunge la 1 MB, se ataseaza de blocul anterior. Dupa ce un bloc sa atasat de altul, sistemul genereaza 12,5 bitcoin, si pe asta primesc mineri. Fiecare bloc contine toate datele blocurilor, asta e acum aproximativ de 150 gigabite si se poate descarca.
Metoda frecvent folosita pentru stockarea bitcoinului, este codul care este alcatuit din 12 cuvinte. Cand un utilizator isi deschide un ’’portofel’’ bitcoin, are o semnatura si un cod de 12 cuvinte. Si daca iti stergi portofelul online, dupa ce l-ai reinstalat, cu ajutorul codului poti sa il folosesti din nou.
Oamenii nu mai gasesc calculatoare ideale pentru minat. La inceput cu orice calculator se putea mina, dar cu cat mai multe tranzactii sunt, cu atat mai greu tine pasul procesorul calculatorului. Bitcoin a trecut intr-o transformare atat de mare, incat acum un calculator forte bun, de gaming ar trebuie sa lucreze zece ani ca sa calculeze un singur bloc.
Exista doua tipuri de minerit, singur sau in grup. Sansele sunt foarte mici pentru un mines nou sa primeasca cele 12,5 bitcoinuri, asa ca pentru marirea sanselor s-au format grupuri. Printr-un grup nu conteaza cine primeste bitcoin, se impartaseaza, si primeste fiecare mine.
Sunt din ce in ce mai multe locuri unde putem plati cu bitcoin. Chiar si in Romania sunt deja magazine, cafenele si restaurante. Suntem curiosi ce ne mai aduce viitorul.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns