Informatii complete referitoare la medicina muncii

medicina muncii

Ce este de fapt medicina muncii?

Ramura medicala care se ocupa cu studiul anatomic raportand patologia cu fiziologia umana se numeste medicina muncii si are ca scop facilitarea activitatii profesionale. In acest sens, se urmareste respectarea unor norme fiziologice si igienice in ideea mentinerii unui nivel de munca ridicat, garantand astfel siguranta patologica la locul de munca.

Cel mai frecvent scenariu in care un individ cauta un cabinet de medicina a muncii este acela in care trebuie sa realizeze o fisa medicala pentru angajare. Cu toate acestea exista si cazuri in care medicul afiliat acestei nise doar se asigura ca angajatii sunt intr-o stare medicala ce permite desfasurarea profesionala in conditii optime.

Despre medicul specialist din nisa numita medicina muncii

Inainte sa fie un medic specialist, doctorul care lucreaza in medicina muncii este un consilier in privinta sanatatii la locul de munca. Desi acesta are ca obiectiv personal mentinerea si imbunatatirea din punct de vedere medical ambientul in care angajatii isi desfasoara activitatile profesionale, acesta se ocupa si cu coordonarea examinarilor medicale. Astfel de exemple sunt:

  • Ajuta adaptarea angajatilor la ritmul de munca dupa ce acestia au revenit din pauze medicale semnificante;
  • Monitorizeaza fisele medicale ale angajatilor si se ocupa cu tratarea in caz de nevoie;
  • Stabilieste capacitatea de munca si acorda la nevoie adeverinte medicale;
  • Poate face recomandari conducerii in sectoare ce au influente in domeniul medical.

Tipuri de medicina a muncii

Cand vine vorba despre catalogarea serviciilor de medicina muncii, cabinetele impart aceasta ramura medicala in doua tipuri de servicii:

  1. Servicii prestate individual in special pentru realizare fisei medicale de angajare;
  2. Servicii medicale integrate (de obicei sub forma de abonamente in colaborare cu organizatii).

In general can vine virba despre al doilea tip de servicii care se vand preponderent sub forma de abonamente este mai preferat deoarece in cazul unui volum mai mare de sarcini in domeniul medicinei muncii garanteaza ata un avantaj financiar pentru firma angajatoare tcat si o motivatie a angajatilor atunci cand vine vorba de conditiile de la locul de munca.

medicina muncii

Beneficii suplimentare la capitolul medicina muncii in cazul anumitor clinici

In cazul anumitor clinici ce desfasoara activitati in sectorul medicinei muncii, se pot obtine beneficii suplimentare in cazul unor astfel de „abonamente” medicale. Cateva dintre acestea sunt:

  • Analize oftalmologice gratuite (reactualizarea dioptriilor unde este nevoie);
  • Consultatii stomatologice gratuite;
  • In baza trimiterii de la medicul de familie se poate obtine gratuitate si pentru consultatii de specialitate sau pentru analize de laborator.

Medicina muncii este fara doar si poate o ramura extrem de importanta pentru orice domeniu de activitate. Importanta acestui serviciu este una ridicata si obligatorie!

GD Star Rating
loading...
Informatii complete referitoare la medicina muncii, 10.0 out of 10 based on 2 ratings

Lasă un răspuns