Un brad de Craciun creat de arhitectul iranian Omid Ghannadi, cu sprijinul echipei de la popularul show TV local La Maruta (PRO TV), vandut pentru 180.000 de euro la o licitatie de caritate organizata joi, 12 decembrie, la Bucuresti. Cinci companii s-au unit ca sa plateasca aceasta suma record pentru un brad de Craciun vandut in Romania, respectiv comerciantii cu amanuntul Kaufland Romania (100.000 EUR) si Lidl (20.000 EUR), lantul de medicamente Catena, creditorul BCR si Beautik Haute Parfumerie (20.000 EUR fiecare).
Licitatia, cunoscuta sub numele de Christmas Tree Festival, este unul dintre cele mai populare evenimente de caritate din Romania, care au loc in fiecare an inainte de Craciun. Evenimentul, organizat de organizatia Salvati Copiii, strange bani pentru a facilita accesul la educatie pentru copiii defavorizati.
In acest an, participantii ar putea licita pentru 30 de copaci de Craciun creati de designeri si companii locale. Suma incasata la licitatia de joi s-a ridicat la peste 700.000 de euro, cea mai mare din istoria festivalului de 19 ani, permitand organizatiei sa ajute 5.000 de copii sa mearga la scoala. Sumele totale incasate in precedentele 18 editii s-au ridicat la 5,3 milioane EUR, contribuind la trimiterea la scoala a aproape 40.000 de copii.
Cativa alti copaci design au fost vanduti pentru sume importante in acest an. Un brad de Craciun creat de Dhaniel Nora cu sprijinul retailerului de produse cosmetice Sephora, a fost scos la licitatie pentru 45.000 EUR. Un altul proiectat de Miruna Ardelean cu sprijinul Atelierelor Ilbah, vandut pentru 40.000 EUR. Arborele Salvati Copii, creat de designerul Stefan Mircea cu voluntari din organizatia Salvati Copii, a fost cumparat pentru 28.000 EUR.
Conceptul de bradul castigator se numeste Radacini si nu arata deloc ca un brad traditional de Craciun. „Este al saselea an consecutiv cand particip la Festivalul Copacilor de Craciun si pana acum am facut copaci ca obiecte de design. Anul acesta mi-am dorit sa creez o poveste pentru ca educatia, dincolo de calcule si cifre, este facuta din povesti. Si in aceasta seara am reusit sa conving oamenii ca povestea conteaza si, foarte important, am vandut un copac care va fi sanatos si cu radacinile in pamant peste 100 de ani si va duce povestea mai departe ”, a spus Omid Ghannadi.
loading...