Studiul arata ca masinile electrice devin practic inutile pe vreme rece

| Auto Moto | decembrie 3, 2019

Conform studiilor recente, temperaturile reci reduc semnificativ performantele masinilor electrice, in special atunci cand vine vorba de durata de viata a bateriei.

Un studiu realizat de AAA a sugerat ca temperaturile reci pot reduce gama de baterii din majoritatea masinilor electrice cu peste 40%. S-a remarcat, de asemenea, ca performanta poate fi si mai slaba atunci cand se folosesc incalzitoarele interioare.

Cu toate acestea, chiar si proprietarii de masini electrice care locuiesc in regiuni fierbinti nu sunt in siguranta, deoarece temperaturile ridicate pot reduce si autonomia bateriei, desi intr-un grad mult mai mic.

Din fericire, aceasta deteriorare nu este permanenta, iar autonomia bateriei revine la normal cand se intorc temperaturile medii, dar chiar daca este cazul, acest lucru ar face imposibila masinile electrice pentru o mare parte a populatiei care locuiesc in zone in care temperatura nu este ideala.

Posesorii de masini electrice au descoperit acest fapt de-a lungul anilor, in timp ce au incercat sa-si conduca vehiculele la temperaturi extreme. Proprietarii de masini electrice descopera ca noile lor vehicule sunt mult mai sensibile la temperatura decat cele pe care le detineau inainte.

Greg Brannon, directorul de inginerie auto al AAA, a spus ca este important ca soferii de masini electrice sa inteleaga ca aceste vehicule au limitari in climele extreme, astfel incat sunt mai putin susceptibile sa fie prinsi de garda si sa raman blocati la frig atunci cand masina lor in mod neasteptat se scurge din durata bateriei.

In studiu, AAA a testat modelele din 2018 pentru BMW i3s, Chevrolet Bolt, Nissan Leaf, Volkswagen e-Golf si modelul Tesla Model S 75D 2017. Fiecare dintre aceste masini are o autonomie minima de cel putin 100 de mile pe sarcina, dar multe au scazut semnificativ atunci cand sunt expuse la temperaturi severe. Cercetatorii au folosit o masina numita dinamometru pentru a testa masinile.

Un dinamometru este un dispozitiv de masurare care este construit similar cu o banda de alergare si se afla in interiorul unei celule climatizate. Odata ajunsi in dinamometru, cercetatorii au testat masinile care circulau la temperaturi diferite, apoi au comparat modul in care masinile s-au comportat in aceste circumstante cu modul in care au functionat intr-un cadru in care temperatura a fost setata la 23 de grade.

GD Star Rating
loading...

134 Vizualizari, 1 astazi

  

Conecteaza-te cu noi pe Facebook!

Serviciile noastre:

suplimente nutritive