Masina mica, electrica facuta din 80% materiale plastice reciclate

Studioul de design Mandalaki recent a prezentat Biro O2, un concept de masina care a adus o schimbare neasteptata, durabila in Biro, masina constructorului italian Estrima. Vehiculul mititel, electric, cu doua locuri este momentan valabil de vanzare in Europa.
Dupa Mandalaki, 80% din partile lui Biro O2 sunt construite din materiale plastice recilate, un procentaj mai mare de cat la oricare vehicul pe piata. Masina inovatoare ar putea in curand sa ajute lumea in ceea ce priveste abundenta risipirii plasticului.

Mandalaki a format pentru Biro O2 elementele de structura din materiale plastice reciclate, fin macinate, producand alte parti, cum ar fi volanul, din materiale plastice ne-reciclate.

Rezultatul efortului firmei, este un EV compact, cu care putem calatori 100 de kilometri cu o singura incarcare, cu viteza maxima de 65 km pe ora.

Mandalaki si Estrima au intentia ca sa faca modelul Biro O2 valabil pentru cumparare incepand cu luna Iunie 2019. In acelasi timp se lucreaza la o masina la care partile sunt produse 100% din materiale plastice reciclate, cu scopul de a il termina pana la sfarsitul anului 2020.

’’Ca un studio de design, suntem fascinati de lumea automobilelor, in general, de lumea de performanta.’’ spunea designerul Enrico De Lotto de la Mandalaki. ’’Noi incercam sa dezvoltam proiecte, care pot avea un impact real in viata oamemilor si nu doar sa cream lucruri care sunt frumoase de vizualizat, Proiectele ar trebuie sa fie functionale si ar trebuie sa rezolve probleme.’’

’’De aceea, am inceput sa lucram pe ideea de mobilitate electrica inaltata pe etapa maxima de durabilitate,’’ De Lotto a continuat, ’’si ne-am gandit ca Biro ar putea fi partenerul perfect, pentru a dezvolta acest concept, pentru ca modelul ei este extrem de minimalist. De aici am inceput sa ne gandim la elementele masinii, care nu sunt necesare sau pot fi reciclate. Mai putine parti inseamna mai putin plastic, mai putine lucruri de produs, mai putina greutate si asa mai departe.’’

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns