Pentru ce sunt Implanturile Dentare

Una dintre temerile multor pacienti atunci cand vine vorba despre implanturile dentare, cat si despre celelalte interventii stomatologice in general se refera la cat de dureroasa este respectiva interventie. Multi pacienti au avut experiente dureroase in trecut in cabinetul stomatologic, iar altii pur si simplu se ingrozezsc numai la ideea de durere.

Totusi, in prezent acest aspect nu mai constituie un impediment, ca in trecut. Tehnologia a evoluat si in ceea ce priveste tratamentele stomatologice si putem vorbi aici atat de tehnologia folosita, cat si de metodele de anestezie ce pot fi utilizate, cat si de medicatie. Astfel, inainte de realizarea interventiei stomatologice propriu-zise, veti face si o serie de analize, printre care unele care se refera la suportabilitatea la anestezie. Cu ajutorul anesteziei locale. o astfel de interventie devine absolut nedureroasa. Dupa ce anestezia isi pierde efectul, poate sa apara un disconfort usor, care insa poate fi ameliorat cu ajutorul analgezicelor.

Dupa ce a fost inserat respectivul surub in os, deci dupa realizarea primei etape dintr-o operatie de implant dentar, urmeaza o perioada in care gingia se va vindeca, iar surubul se va integra in osul maxilar. Durerea poate fi ameliorata prin intermediul analgezicelor prescrise de medic, iar la finalizarea procedurii, dupa ce a fost aplicata si coroana, in mai putin de 2 saptamani, implantul se va simti ca si cum acesta ar fi chiar al dumneavoastra.

Deci, etapele in care se realizeaza un implant dentar sunt cele pe care le voi descrie in continuare. Dupa ce pacientul a realizat analizele prin intermediul caruia s-a demonstrat faptul ca este compatibil cu realizarea unei astfel de interventii, se realizeaza inserarea surubului din titan, bineinteles sub anestezie locala. Acesta este plasat chiar in os si este acoperit de gingie. Dupa perioada de vindecare, este plasat bontul protetic. Ulterior, vor mai fi necesare cateva sedinte in care se va amplasa coroana. Timpul necesar acestei proceduri difera de la persoana la persoana, intrucat fiecare pacient are propria sa perioada in care se vindeca.

GD Star Rating
loading...
Pentru ce sunt Implanturile Dentare, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns