Bogat in grasimi, minerale si vitamine, cu o aroma si o textura puternice, piureul de migdale este la fel de bun pentru deserturi si mancaruri sarate ca si pentru sanatatea noastra. Aproape la fel de bogat in calorii ca untul, pe care il poate inlocui uneori, trebuie consumat cu moderatie, la fel ca toate piureurile de seminte oleaginoase.
Pe paine prajita dimineata, ca inlocuitor al uleiului sau intr-un preparat sarat: piureurile de seminte oleaginoase, ca si piureul de migdale, ne-au invadat dulapurile, aclamate ca surse inegalabile de nutrienti benefici pentru organismul nostru.
Acest lucru se datoreaza faptului ca ceea ce se numesc in mod inexact „fructe uscate”, precum si piureurile lor, sunt bogate in compusi care ne protejeaza sanatatea.
Dar piureul de migdale, etichetat pe buna dreptate drept un „super-aliment”, are si dezavantajele sale: un aport energetic care ne poate conduce rapid la depasirea recomandarilor zilnice, dupa cum explica nutritionistul Caroline Seguin.
Piureul de migdale, bogat in grasimi bune
Piureurile de seminte oleaginoase, cum ar fi cel de migdale, devin din ce in ce mai populare, in primul rand pentru ca sunt bune pentru sanatatea noastra.
„Semintele oleaginoase au multe avantaje. Ele sunt foarte bogate in lipide, in acizi grasi nesaturati. Spre deosebire de acizii grasi saturati, acestia reduc colesterolul rau si protejeaza sistemul cardiovascular”, incepe specialistul.
Si exista doua tipuri de acizi grasi nesaturati in piureul de migdale. „Acizii grasi mononesaturati, omega 9, si acizii grasi polinesaturati, omega 3 si 6. Migdalele contin 4% acizi grasi saturati, 35% acizi grasi mononesaturati si 10% acizi grasi polinesaturati. Daca adunam toti acizii nesaturati, avem 45%. Asta este excelent”, explica ea.
Aceste beneficii sunt pastrate atunci cand migdalele sunt „transformate” intr-un piure.
Continut sanatos de proteine si grasimi
Este o sursa de proteine vegetale de inalta calitate, ceea ce o face o alternativa excelenta la carne pentru dietele vegetariene. De asemenea, contine acizi grasi nesaturati si grasimi bune, care ajuta la mentinerea unui nivel scazut al colesterolului rau si contribuie la o dieta echilibrata. Alte piureuri de nuci, cum ar fi piureul de arahide si piureul de caju, sunt surse excelente de grasimi.
Sursa: https://www.marieclaire.fr/puree-amandes-bienfaits-sante-calories,1479735.asp
loading...