Realizarea de pagini web – un ghid pentru cei interesati

Scopul unei noi pagini web poate fi unul comercial sau unul personal. Avand in vedere cat de mult a avansat tehnologia acum, exista o multime de posibilitati in ceea ce priveste dezvoltarea de pagini web. Site-urile variate pe care le gasim pe internet, unele dintre ele adevarate opere de arta, cu o popularitate de invidiat, sunt dovada vie pana la la ce nivel s-a ajuns in acest domeniu. De la baze de date, la aplicatii complexe, sisteme e-commerce si retele sociale, toate sunt posibile cu ajutorul tehnologiilor de dezvoltare web.

Practic de ce vrem sa avem o pagina web? Scopul initial era sa facem cunoscuta o idee, indiferent care este aceasta si ce beneficii ne aduce ea noua. La inceput, primele pagini web au fost create la nivel academic cu scopul comunicarii informatiei de studiu, insa astazi comunicarea nu se mai face doar intre catedre si studenti si tinteste orice persoana fizica sau juridica care ar putea fi interesata sa intre pe un site. Tehnologiile preferate de majoriatea dezvoltatorilor pentru programarea web, sunt PHP si .Net, tehnologii disponibile oricui si cu ajutorul carora aproape oricine poate invata destul de repede sa creeze o pagina web la un nivel de baza. Companiile insa nu multumesc cu atat. Acestea apeleaza la profesionisti pentru ca stiu ca o pagina web convingatoare, usor de folosit si cu o grafica inteligenta poate transforma o afacere statica intr- una dinamica, care poate duce la vanzarea de produse si comunicarea interactiva cu potentialii clienti.

O companie care se ocupa cu realizare pagini web are rolul de a scripta sau programa partea din spatele unui site care face ca designul realizat de graficieni sa fie afisat asa cum trebuie, iar site-ul sa raspunda cerintelor clientilor. De cele mai multe ori, companiile care se ocupa cu dezvoltarea de pagini web au o echipa de designeri si una de programatori. Primii vin cu ideea cum ar trebui sa arate site-ul, unde sa fie amplasate butoanele si textul, ce imagini si ce schema coloristica va fi folosita la crearea site-ului. Adesea acestia prelucreaza si transforma toate imaginile pentru a putea fi incorporate in site de catre echipa de dezvoltare. Acestia din urma sunt cei care implementeaza toata conceptia grafica in site si creaza codul din spatele aplicatiilor care ruleaza pe acesta.

Vezi si:  Ursitoarele. Rolul si evolutia lor in istorie

 Limbaje populare de programare web sunt Perl, Java, Flash, HTML, si altele , fiecare cu particularitatile si utilizarile sale. De exemplu natura asincrona a limbajelor Java si XML ii permite site-ului sa fie mai sensibil la cerintele utilizatorului fara sa compromita viteza acestuia. Asadar, de obicei site-urile care au un sistem de inregistrare utilizatori si chat incorporat sunt facute prin aceste tehnologii. Flash-ul pe de alta partea este extrem de interactiv si are o grafica dinamica, ceea ce il face excelent pentru dezvoltarea jocurilor online. O echipa de dezvoltare web, dar si un dezvoltator bun ar trebui sa cunoasca mai multe dintre aceste limbaje pentru a se putea adapta la cerintele clientului. Pentru site-urile personale exista acum tehnologii la preturi minime sau chiar gratuite care permit o dezvoltare rapida si fara multe batai de cap. Un exemplu este WordPress.

GD Star Rating
loading...
Realizarea de pagini web – un ghid pentru cei interesati, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Lasă un răspuns