Cum sa masori un spatiu pentru mobila

A lua masuratori nu este o treaba distractiva, insa este extrem de important de facut inainte de a cumpara mobila, in special mobila la comanda. Chiar inainte de a incepe sa iti faci planurile de amenajare si de decorare a unui loc, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa masori spatiul.

Pentru a fi mai usor, masoara totul o data si noteaza datele intr-ul loc accesibil, cum ar fi un carnetel. Este o treaba temeinica, insa daca este facuta in mod corect, iti va economisi foarte mult timp ulterior.

Desigur, in ziua de azi exista o multime de aplicatii care te pot ajuta sa masori un spatiu, insa poate fi mai bine daca o faci, pur si simplu, manual, pentru ca uneori o aplicatie nu iti va oferi posibilitatea de a masura totul cu precizie.

In plus fata de masurarea camerei pe care doresti sa o mobilezi, va trebui sa masori usa de la intrare, precum si toate celelalte puncte de intrare. Ar fi pacat sa cumperi mobila pe care sa nu o poti introduce in camera pe care doresti sa o amenajezi. Specialistii de la mobilakoncept spun ca aceasta este una dintre cele mai mari greseli pe care le fac oamenii atunci cand cumpara mobilier.

Masoara intrarile si pasajele!

Este foarte important sa obtii masuratorile precise ale tuturor intrarilor si pasajelor prin care mobilierul achizitionat va trece astfel incat sa ajunga acolo unde ai planificat.

Asadar, masoara toate intrarile, pasajele, scarile si caile de acces prin care vei deplasa mobilierul pentru a-l aduce la destinatie.

Atunci cand masori, asigura-te ca vei obtine toate latimile, lungimile si inaltimile exacte. De asemenea, este important sa masori in diagonala scara. Nu neglija sa faci o nota pentru orice corp de iluminat, balustrada sau impediment de orice fel de arhitectura ce se gaseste de-a lungul drumului. Acestea pot crea potentiale probleme in mutarea mobilei in cazul in care nu esti constient de ele.

Orice piesa de mobilier pe care o cumperi ar trebui sa fie cu cel putin 10 centimetri mai mica decat masuratorile pasajelor. Acest lucru va permite oamenilor de la livrari sa transporte mobilierul cu usurinta.

Masoara incaperea in care vrei sa instalezi mobilierul achizitionat!

Dupa ce masori pasajele si intrarile, trebuie sa masori cu exactitate camera in care vrei sa montezi mobilierul. Trebuie sa masori atat lungimea, latimea si inaltimea incaperii, cat si toate ferestrele, usile si eventualele vetre pe care le are camera.

Intai masori usa prin care se intra in camera. Apoi masori inaltimea si latimea si, de asemenea, diagonala camerei, din stanga sus spre dreapta jos. Asigura-te ca obtii datele pentru interiorul tocului de usa, de asemenea, pentru ca acestea sunt cele mai importante masuratori.

In continuare, ar trebui sa masori lungimea de la intrarea camerei la peretele indepartat. Apoi, masoara inaltimea peretilor. Cele mai multe case au o inaltime de dimensiuni standard, de circa 2,8 metri, dar tavanul poate fi mai mare sau mai mic. Aceasta este o masura utila atunci cand vrei sa aduci piese mai inalte, cum ar fi dulapuri sau rafturi pentru carti.

Ultimul pas este de a masura toate caile de acces, ferestrele, caloriferele, semineele sau orice alte caracteristici arhitecturale.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns