Este oficial: Lotus renunta definitiv la benzina

Lotus abordeaza cel mai strans viraj din lunga sa istorie de 72 de ani : urmatoarea generatie de masina sport urmeaza sa ruleze inca pe benzina insa va fi ultima inainte de trecerea oficiala la gama 100% electrica.

Lotus apartine gigantului chinezesc Geely inca din 2017 si a facut un prim pas spre electrificare odata cu lansarea hyper car-ului Evija. Cu toate acestea, cu cei 2000 CP, un tarif de 2,2 milioane de euro si o productie de doar 130 de exemplare, nu am putea spune cu adevarat ca se adreseaza publicului larg, spre deosebire de viitoarele modele ale constructorului. Phil Pophan, patronul marcii, le-a marturisit englezilor de la Auto Express ca urmatoarea sa generatie de masina sport va functiona tot fara plumb insa urmatoarea generatie, care urmeaza sa fie lansata pe piata in anul 2022 va fi in totalitate electrica. Un lucru care se acorda perfect cu filozofia marcii.

Cel mai sigur, costurile pentru modelele Elise 1.8 220 Sport vor creste la 146 300 de euro si pentru o Evora GT 430 va creste intr-o maniera semnificativa pentru a absorbi taxele de dezvoltare suplimentare, incercand sa se mentinta aceleasi profituri. Tehnolgia hybrid a inceput sa seduca din ce in ce mai multi constructori de automobile drept o etapa indispensabila inainte de a trece la produse 100% electrice. Totusi, parerile exprimate de Lotus difera in aceasta privinta deoarece marca considera ca nu corespunde cu ceea ce vrea ea sa realizeze cu aceasta noua specie de masina sport. Phil Pophan considera ca modeleel hybrid cnu corespund cu filozofia marcii sale care se doreste a fi una simpla si compacta. Acesta isi doreste sa minimizeze greutatea si sa maximizeze peformantele. Si, in cazul masinilor hybrid aceste dorinte sunt cam problematice, dificil de realizat.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns