Poate ati auzit pana acum de generatoarele electrice si nu stiti cu exactitate ce fac si la ce sunt bune. La fel am fost si eu cand am auzit pentru prima data conceptul de generator portabil si primul meu gand a fost: oare de ce sa mai platesc un abonament lunar destul de costisitor la Electrica, din moment ce as putea folosi un astfel de generator independent. Din pacate acestea sunt viabile doar in anumite conditii, pentru ca pretul benzinei cu ajutorul careia functioneaza, nu este deloc mic. Totusi, voi incerca sa va explic in cel mai simplu mod cu putinta ce este un generator curent si cand este indicat sa il folosim.
Idea de a produce propriul meu curent electric a fost destul de atragatoare, cand ma gandeam ca acesta va fi gratuit. Este inca posibil, cu ajutorul unor panouri solare sau al unor turbine eoliene, insa in cazul acestora investitia initiala este destul de ridicata, iar amortizarea se face foarte lent. In plus, energia electrica astfel obtinuta este limitata. De aceea, trebuie sa recunosc, ideea unui generator micut, usor de trasportat si nu foarte galagios m-a tentat din primul moment.
Din pacate oricat de mic ar fi generatorul, consumul de combustibil ramane in continuare destul de ridicat. In cazul meu, acesta consuma circa 1 litru de benzina pentru o ora de functionare si ma aflu in imposibilitatea de a regla generatorul astfel incat sa consum doar atat cat folosesc. Cu toate acestea, am remarcat si avantaje: rapiditatea, eficienta, stabilitatea si evident, portabilitatea.
In conditiile in care casa este extrem de izolata sau suntem in deplasare, precum si ca sursa alternativa de curent, in cazul in care se produce vreo pana, aceste generatoare electrice sunt excelente, insa pentru a alimenta constant o locuinta, cheltuiala este enorma.
loading...