Tot ce trebuie sa stii despre un consult ginecologic

consult ginecologic

De ce evita femeile sa isi faca o programare la un consult ginecologic?

Da, desi in mod evident nu ar trebui sa fie asa, femeile evita in mod regulat un consult ginecologic din fel de fel de motive. In marea majoritate dintre cazurile in care femeile au recunoscut aceste motive, specialistii au identificat ca frica principala teama de a nu fi diagnosticate cu boli grave, greu tratabile sau chiar netratabile.

Cel de al doilea motiv intuit de oamenii care au studiat pentru faptul ca femeile evita un consult ginecologic se constituie din faptul ca pacientele dezvolta o frica pe baza faptului ca asociaza o astfel de investigatie cu pierderea unei bune parti din integritatea personale. Acest lucru este probabil determinat de gradul de expunere al pacientei in fata doctorului, desi nu este justificat din punct de vedere medical.

Care sunt simptomele care ar trebui sa te faca sa te gandesti la un consult ginecologic?

In cele mai multe din cazurile care aduc femeile la un consult ginecologic este vorba despre durerea din zona pelvisului. Desi acestea nu apar brusc si sunt in cele mai multe cazuri precedate de niste simptome variate ele nu sunt luate in serios decat dupa ce ajung intr-o stare avansata.

Aceste dureri pevliene se pot clasifica in trei mari categorii:

  • Durera acuta aparuta brusca si de intensitate mare (in cele mai multe cazuri, cand nu este ascociata cu durerile premenstruale, poate indica afectiuni severe ce pot necesita internare si chiar interventii chirurgicale in regim de urgenta);
  • Durerea de tip cronic (consta in persistarea durerii timp de minim 3 luni si de intensitatea moderata spre slaba) – denumita de specialisti si ca un “sindrom al durerii pelviene cronice”;
  • Durere intensa dar care dispare dupa scurt timp (adesea indica o buna functionare a sistemului reproducator insa poate fi si martorul unor afectiuni).

Despre secretii vaginale si consult ginecologic

Chiar daca intr-o oarecare masura orice femeie din lume trebuie sa secrete o anumita cantitate de lichid vahinal, anumite schimbari pot indica faptul ca respectiva are o infectie vaginala si implicit nevoie de un consult ginecologic.

Cele mai simple doua modificari ce pot fi identificate chiar si de catre pacient, nu numai in urma efectuarii unui consult ginecologic, sunt referitoare la vascozitatea laptopasa atunci cand se usuca dar si la mirosul urat al acesteia. Acestea indica in mod clar un dezechilibru al pH-ului. Desi poate fi o marca a unei afectiuni mai grave, cel mai des este vorba doar despre dereglari cauzate de sapunuri, sarcina, antibiotice etc.

GD Star Rating
loading...

Lasă un răspuns